Óvodai ballagás

Nem lehet elég korán kezdeni! Manapság már a bölcsödéből is ballagnak a gyerekek, így 6 éves kisfiam már élete második ballagását élte meg az óvodás évek végeztével. Az alábbiakban bemutatom mivel készültünk az óvó néniknek, és mi volt az az édes meglepi, amit a mi kis főszereplőnk kapott.

Nálunk nagyon szeretik az óvó nénik a kézműves dolgokat, így ebben a témakörben indultunk el. Szerencsére a szülők közül többen is alkotnak, így készült cseréptál a gyerekek nevével-jelével, horgolt kendő az ünnepi népviselethez valamint egy scrapbook album a búcsúzó gyerekekről.

 

 

Rövid riportban kérdezgettük a gyerekeket, miért szeretik a csoportot, az óvó néniket. Ezek a kedves mondatok belekerültek az albumba a gyerekek fotói mellé. Érdekes volt, hogy mi ragadt meg bennük legfontosabbnak a csoportról vagy az óvó nénikről. A díszítésben pedig az óvodai jelek jelentek meg.

 

 

Egyedi, kézzel készült képeslap belsejébe írtuk köszönő sorainkat az óvó nénik részére, akik 3-4 évig nem kis türelemmel terelgették, tanítgatták csemetéinket.

Én személy szerint szeretem, ha a gyermek keze munkája is megjelenik az ajándékozásban. Ez mondjuk nem egyszerű egy 6 éves fiúgyermeknél, aki finoman szólva sem rajong a kézműves tevékenységekért. Nála a rajzolásban kimerül minden, így egyedi rajzos csokoládé-borítók készültek. Nem nagy dolog, de az óvó nénik értékelték az egyedi erőfeszítést. Ezt egyéni ajándékként adtuk át egy-egy cserép virág kíséretében.

 

 

Végül lássuk, mit kapott a kis ballagó. Mivel már második gyerek, tudjuk mi a szokás a ballagások során. Pici gyerekek nagy csokorral, plüssmacival… Na ez az, amit tutira nem akartam. Persze mindenképp szerettem volna valami ajándékot, de a virágnak nincs sok értelme ebben a korban, a plüssök maguktól is osztódnak nálunk, így inkább édesség lett a befutó. Hogy illeszkedjen az alkalomhoz, ezért csokorba kötöttem és egy csoki-csokor lett az eredmény. Olyan különleges dolgok is kerültek bele, amiket nálunk csak ritkán ehetnek (pl.nyalóka) így még fokozottabb volt az öröm.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu
  • ×
    ×

    Cart